Vacsira egy könnyű salit dobtam össze. Tudni kell rólam, hogy engem egy kis ruccolával, sajtokkal és bármilyen tésztával le lehet venni a lábamról. Ennek a salátának az alapja is ruccola, paradicsom, mozarella, egy kis parenyica, de igazából bármi ami otthon van, az olívabogyótól a szárított paradicsomig. Az öntet a lényeg, ami ma a következőképp nézett ki:egy kiskanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, egy kiskanál mustár, és egy kis sűrített balzsamecet, só és bors. Ezt az öntetet amúgy egy nagyon kedves sráctól tanultam, hálás köszönet érte! Az étel háttere azért lett tengerész csíkos, mert miközben ettem, elhittem, hogy egy vitorláson ringatózom Sorrento partjainál, matróz lány ruhában és igazi bivalytejből készült mozarellát és frissen szedett mediterrán paradicsomot majszolok a ruccolámmal. Bár vissza kellett térnem a valóságba, a nyár még sok mindent hozhat. Vitorlát bonts és jó étvágyat!!
Négy gimnáziumi barátnő összeköltözött egy szép őszön, s főzni kezdett. Először a létfenntartás céljából, aztán szenvedélyből. (Az olaszok úgy mondanák: dalla passione) Alapanyagaink a spájz rejtekéből kerülnek elő, ehhez tesszük hozzá a magyar hagyományokat hagymán megpirítva, hozzákeverve az olasz befolyásoltságot, megszórva kreativitással. Jóízűen megesszük, hátradőlünk, s ekkor tör fel a szakács sóhaja: il Sospiro del Cuoco
2011. január 11., kedd
Vacsora jacht helyett a konyhában
Vacsira egy könnyű salit dobtam össze. Tudni kell rólam, hogy engem egy kis ruccolával, sajtokkal és bármilyen tésztával le lehet venni a lábamról. Ennek a salátának az alapja is ruccola, paradicsom, mozarella, egy kis parenyica, de igazából bármi ami otthon van, az olívabogyótól a szárított paradicsomig. Az öntet a lényeg, ami ma a következőképp nézett ki:egy kiskanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, egy kiskanál mustár, és egy kis sűrített balzsamecet, só és bors. Ezt az öntetet amúgy egy nagyon kedves sráctól tanultam, hálás köszönet érte! Az étel háttere azért lett tengerész csíkos, mert miközben ettem, elhittem, hogy egy vitorláson ringatózom Sorrento partjainál, matróz lány ruhában és igazi bivalytejből készült mozarellát és frissen szedett mediterrán paradicsomot majszolok a ruccolámmal. Bár vissza kellett térnem a valóságba, a nyár még sok mindent hozhat. Vitorlát bonts és jó étvágyat!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A pirított kenyérről nem is regéltél, pedig megér egy misét! Isteni volt.
VálaszTörlésCsak úgy repkednek a bejegyzések! Kissé el vagyok maradva, de hát most élvezem az otthoni koszt előnyeit... és hátrányait, a képekre pillantva. :D
VálaszTörlés