Ma egy nagyon jó ajánlatba futottam bele az egyik kisebb áruházban:akciós volt a csirkeszárny, pár száz forintért tetemes mennyiséget vásároltam belőle. Az öcsémmel imádjuk a KFC-s csirkeszárnyat, gondoltam megpróbálom itthon reprodukálni. Aztán ahogy a receptek között kutakodtam, találtam egy sokkal izgalmasabbat.
A páchoz 1 dl húslevest(én víz és leveskocka kombinációjával oldottam ezt meg), 3 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál cukrot, egy kiskanál curryt és nagymamám elengedhetetlen chilijét felforraltam egy lábosban. A csirkeszárnyakat megmostam, sütőpapírt tettem egy tepsibe, belefektettem a szárnyakat és jól belehempergőztettem őket a pácba. Fél órát sütöttem (a szósz egy kicsit meg is égett szóval nem árt résen lenni). Rukkolával tálaltam. A csirkeszárnyaknak isteni édeskés csípős íze lett, nekiestem kézzel, és a végén mind a 10 ujjamat megnyaltam....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése