2011. január 9., vasárnap

Egy kis éjféli nasi...


Még ősszel, amikor biciklivel jártunk, egyik este buliból hazajövet nagyon megkívántam egy roppant egyszerű könnyű nyári édességet.Eltekertem a közeli kis bolthoz, hogy vegyek margarint, de már zárva volt. Az eredeti recept szerint almát felszeletelünk, tepsibe rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Egy edényben lisztet, és margarint összekeverünk porhanyós állagúra gyúrjuk, rászórjuk az almára és megsütjük. Én például pizzatészta formában szoktam elkészíteni, mert az van itthon. Vaníliafagyival tálaljuk. A forró ropogós tészta, alatta a fahéjas omlós alma és a jéghideg vaníliafagyi....Mennyei. Sajnos margarin nélkül esélyem nem volt elkészíteni, úgyhogy íme az éjféli improvizatív verzió: almát gerezdekre vágjuk, belefektetjük a pizzaformába, megszórjuk cukorral, fahéjjal, betesszük a sütőbe, omlósra sütjük(néha ezt nem bírjuk kivárni...).Közben készítünk egy adag vanília pudingot, és ráöntjük az almára. Szerencsére még maradt egy kevés a szülinapi diákcsemegéből és aszalt gyümölcsökből. Belecsavartam konyharuhába, hozzácsapkodtam az asztalhoz és isteni rusztikus hatást értem el(köszi Jamie!) Körbeültük a nasinkat és pillanatok alatt bekanalaztuk.

P.S.:az arányokról:én egy embernek egy almát szoktam meghámozni, a tésztához pedig 1:2 arányú vajat és lisztet kell számolni. Az a lényeg, hogy száraz legyen a morzsa, ha túl sok a vaj és megolvad a sütőben eláztatja az egész édességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése