2011. január 14., péntek

Marinált feta sajt


A vizsgaidőszakban igyekszem minél több salátát enni, mivel nem mozgok valami sokat a tanulás miatt. A salátát én sosem tudnám megunni, de azért fontos a változatosság. Múltkor például rákból készült "halrudacskákat" vettem feltétnek, vagy szeretem például tonhallal, sajtokkal és most az utóbbira találtam egy jó változatot Jamienél. Marinált feta sajt a cucc neve, annyi az egész, hogy fetasajtot bele kell forgatni szárított fűszerekbe és chilibe. Nálunk bazsalikom, oregánó és bors volt itthon, ezeket használtam fel. Ezután a fetát össze kell tördelni, belefektetni egy csatos üvegbe(ha a nagyitól nem tudunk szerezni az IKEA-ban pár száz forintért kapható) és felönteni olívaolajjal. Kb. egy hétig kell pácolni, én nem mindig tudom ezt kivárni. Egy hét után ehetjük hús vagy hal mellé, salátával, kenyérre kenve. Az olajat is tudjuk hasznosítani salátaöntetként, vagy a hűtőből kivéve, ha megdermed kenyérre is kenhetjük. Roppant egyszerű és zseniális!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése