Muszáj megemlíteni, hogy az a tény, hogy mi tudunk főzni, az édesanyáinknak, nagyanyáinknak és persze a kolis múltunknak köszönhető. Engem személy szerint nagyon inspirál a nagymamám, aki minden alkalomra hatalmas lakomákat főz, és az édesanyám, aki a modern recepteket ötvözi a hagyományokkal. Amikor a nagymamám felhívott telefonon pár hete és elkérte tőlem a tiramisu receptjét, végtelenül nagy megtiszteltetésnek éreztem, és szerintem ő is büszke volt a "kisunokájára", aki végtére is megtanult sütni-főzni.
A mi kis közös spájzunkban így megtalálhatók a nagyik "adományai' is- befőttek, lekvárok és savanyúságok-amik jó hozzávalóként vagy köretként szolgálnak és feldobják az egyszerű ételeket is.
Nekem a karfiol a kedvencem savanyúságként, de az sajnos nem látható a képem, mert olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése