2011. január 10., hétfő

Olaszos vacsi, avagy pasta in bianco egy kicsit másképp



Ebédre csak egy könnyű ruccola salátát ettem, így estére eléggé megéheztem. Nem volt kedvem hosszan főzőcskézni, így egy nagyon egyszerű olasz recepthez nyúltam. A pasta in bianco alapjában véve spagetti, vajjal, pár csepp olívaolajjal és rengeteg parmezánnal. Ez önmagában is isteni, egyszerű és nagyon ízletes, de én néha kicsit felturbózom. Olívaolajon megpirítok 2 gerezd fokhagymát és ráöntöm az al dente-re főzött tésztát és egy evőkanálnyit a főzővízből. Ez azért fontos, mert így a belereszelt parmezánnal egy lágy öntetet fog képezni. Végezetül elővettem nagymamám ecetben elrakott chili befőttjét és egy nagyon csípős szálat felszeleteltem és rászórtam a tetejére. Tálaláskor egy kis ropogós ruccolát is tettem mellé. Egy falatnyi Olaszország után irány a kötelesség, de előtte hallgassátok meg az ihletadó számot Paulo Contétől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése