1 csomag üvegtészta
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint csili
ecet
cukor
csíkokra vágott uborka és\vagy répa
Én meg szoktam főzni az üvegtésztát, de van aki csak beáztatja meleg vízben, kinek hogy jön be jobban, milyen ételt készít belőle. Pár perc alatt megfől, leszűröm, hozzáadom a zöldségeket, a fokhagymát és az apróra vágott csilit. Amíg lobog a vízben a tészta kikeverek egy ecetes salátaöntetet, amit a nagymamám az uborkasalátához, káposztasalátához, stb. használ. 2 evőkanál cukorra annyi ecetet kell önteni, hogy ellepje és felengedni egy kis vízzel. Nem árt kevergetni egy kicsit, hogy a cukor felolvadjon. Ha kész ráöntöm a tésztára és voilá:
Én magában ettem meg ezt a tálat vacsira, de köretnek is szuper húsok mellé. Kínában biztos nem aratna nagy sikert, de én nagyon szeretem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése