2011. március 16., szerda

Egy kis kínai



Anyuval imádjuk a kínai kaját, gimis voltam amikor a városunkban megnyílt az első gyors étterem.Mi egyből ott termettünk, végig kóstoltunk mindent és utána rendszeresen visszajáró vendégek lettünk. Megpróbáltuk otthon reprodukálni az ételeket, a rántott banán egész jól sikerült, de az én nagy kedvencem az üvegtészta saláta. Egyik este meg is csináltam, íme a recept:
1 csomag üvegtészta
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint csili
ecet
cukor
csíkokra vágott uborka és\vagy répa

Én meg szoktam főzni az üvegtésztát, de van aki csak beáztatja meleg vízben, kinek hogy jön be jobban, milyen ételt készít belőle. Pár perc alatt megfől, leszűröm, hozzáadom a zöldségeket, a fokhagymát és az apróra vágott csilit. Amíg lobog a vízben a tészta kikeverek egy ecetes salátaöntetet, amit a nagymamám az uborkasalátához, káposztasalátához, stb. használ. 2 evőkanál cukorra annyi ecetet kell önteni, hogy ellepje és felengedni egy kis vízzel. Nem árt kevergetni egy kicsit, hogy a cukor felolvadjon. Ha kész ráöntöm a tésztára és voilá:

Én magában ettem meg ezt a tálat vacsira, de köretnek is szuper húsok mellé. Kínában biztos nem aratna nagy sikert, de én nagyon szeretem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése