Szóval kerestem egy teflonbevonatú lábast, ebben nehezebben ég le. Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, kinyomtam fokhagymanyomón (ha nincs - pl: koli, albérlet - megteszi a sajtreszelő, vagy egy kés is:). Igazi hazai sonkát apróra vágtam, ízlés szerinti mennyiséget, megsütöttem picit, majd jöhet a fokhagyma, amit 2-3 evőkanál olívaolaj hozzáadásával pirítottam meg. Hozzáadtam 2-3 evőkanál lisztet. Ez a legnehezebb rész, ugyanis nagyon ügyesnek kell lenni, hogy ne csomósodjon... (Én kivételesen az voltam:) Ezután hozzáöntöttem fél liter erőlevest (egyszerűség kedvéért: erőleves kockát fél liter vízben felforraltam), 3 dl tejet, hozzáadtam sót, borsot. A sóval vigyázni kell, a sonka miatt, én rendszerint elsózom... Beletettem még sajtdarabkákat, ami elolvadt benne, isteni! Tálaláskor még reszeltem rá sajtot, pirítottam kenyeret hozzá, és kész is! Ne mondjátok, hogy nem egyszerű! Egy jó tanács: ezután randira menni nem ajánlott... Jó étvágyat hozzá!
Négy gimnáziumi barátnő összeköltözött egy szép őszön, s főzni kezdett. Először a létfenntartás céljából, aztán szenvedélyből. (Az olaszok úgy mondanák: dalla passione) Alapanyagaink a spájz rejtekéből kerülnek elő, ehhez tesszük hozzá a magyar hagyományokat hagymán megpirítva, hozzákeverve az olasz befolyásoltságot, megszórva kreativitással. Jóízűen megesszük, hátradőlünk, s ekkor tör fel a szakács sóhaja: il Sospiro del Cuoco
2011. február 3., csütörtök
Jólbevált Fokhagyma
Fokhagymakrémleves. Mi más lehetne debütálásom tárgya? Hiszen a kedvencem, és eléggé kipróbált recept. Távoli honba szakadt barátnőmnek is ajánlom, már ha a "család" megeszi a fokhagymát...

Szóval kerestem egy teflonbevonatú lábast, ebben nehezebben ég le. Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, kinyomtam fokhagymanyomón (ha nincs - pl: koli, albérlet - megteszi a sajtreszelő, vagy egy kés is:). Igazi hazai sonkát apróra vágtam, ízlés szerinti mennyiséget, megsütöttem picit, majd jöhet a fokhagyma, amit 2-3 evőkanál olívaolaj hozzáadásával pirítottam meg. Hozzáadtam 2-3 evőkanál lisztet. Ez a legnehezebb rész, ugyanis nagyon ügyesnek kell lenni, hogy ne csomósodjon... (Én kivételesen az voltam:) Ezután hozzáöntöttem fél liter erőlevest (egyszerűség kedvéért: erőleves kockát fél liter vízben felforraltam), 3 dl tejet, hozzáadtam sót, borsot. A sóval vigyázni kell, a sonka miatt, én rendszerint elsózom... Beletettem még sajtdarabkákat, ami elolvadt benne, isteni! Tálaláskor még reszeltem rá sajtot, pirítottam kenyeret hozzá, és kész is! Ne mondjátok, hogy nem egyszerű! Egy jó tanács: ezután randira menni nem ajánlott... Jó étvágyat hozzá!
Szóval kerestem egy teflonbevonatú lábast, ebben nehezebben ég le. Megpucoltam 12 gerezd fokhagymát, kinyomtam fokhagymanyomón (ha nincs - pl: koli, albérlet - megteszi a sajtreszelő, vagy egy kés is:). Igazi hazai sonkát apróra vágtam, ízlés szerinti mennyiséget, megsütöttem picit, majd jöhet a fokhagyma, amit 2-3 evőkanál olívaolaj hozzáadásával pirítottam meg. Hozzáadtam 2-3 evőkanál lisztet. Ez a legnehezebb rész, ugyanis nagyon ügyesnek kell lenni, hogy ne csomósodjon... (Én kivételesen az voltam:) Ezután hozzáöntöttem fél liter erőlevest (egyszerűség kedvéért: erőleves kockát fél liter vízben felforraltam), 3 dl tejet, hozzáadtam sót, borsot. A sóval vigyázni kell, a sonka miatt, én rendszerint elsózom... Beletettem még sajtdarabkákat, ami elolvadt benne, isteni! Tálaláskor még reszeltem rá sajtot, pirítottam kenyeret hozzá, és kész is! Ne mondjátok, hogy nem egyszerű! Egy jó tanács: ezután randira menni nem ajánlott... Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Likeolom!!!!!!
VálaszTörlésSzerintem a borssal is érdemes vigyázni. Mit jelent a sok bors, ha a sok só a szerelmet?
VálaszTörlés