2012. február 11., szombat

Paradicsom, paradicsom hátán


Mostanában elég sokat főzök konzervparadicsomból, mert a friss nagyon drága és ráadásul még íztelen is. Jöjjön 2 recept a piros jegyében.

Házi gnocchi
Úgy érzem egyre profibb leszek a gnocchi 
készítésben. Akik rendszeresen olvassák a blogot olvashattak talán a gnocchi katasztrófáról, még a lányokkal való együttélés korszakából. Akkor elkövettem azt a hibát, hogy egy egész tojást hozzákevertem a tört burgonyához és sehogyan sem akart összeállni a tészta, csak egy nagy ragacsgumó volt és rengeteg lisztet felvett. Most hirtelen felindulásból elhatároztam, hogy megint megpróbálom és egész jól sikerült. Semmit nem mértem ki. Kb. egy kiló krumplihoz kevertem annyi lisztet, amíg egy tojássárgájával összegyúrva össze nem állt. Utána kígyókat hempergettem, és 1 centis darabokat vágtam le a kígyó farkából. A formát még tökéletesítenem kell, de az íze páratlan volt. Ég és föld a különbség, a bolti gnocchihoz képest...Fűszeres, fokhagymás paradicsomszósszal jó kis vacsit sikerült összedobnom.


Spagetti húsgombóccal
Vasárnapi ebédnek csináltam egyszer egy ilyen tésztaváltozatot. Annyi az egész, hogy a darált húst fűszerekkel (rozmaring, bazsalikom, oregánó, só, bors), zsemlemorzsával, apróra vágott hagymával és egy tojással összegyúrtam. Gombócokat formáltam Kicsit megpirítottam őket, majd két konzerv paradicsomlében(amit szintén fűszereztem és fokhagymáéval ízesítettem) megfőztem a golyókat. Mikor kicsit besűrűsödött spagettivel és sajttal tálaltam..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése