2012. február 5., vasárnap

Green Rizotto

Hollandiában sem szabad elfeledkezni arról, hogy egy közös ebéd mennyire össze tudja hozni az embereket. Így ma először csillogtattam meg főzőtudásom külföldön.
Szégyen szemre a lakásdobozban, ahol lakom nincsen sütő, ami nagyon fog hiányozni ebben a félévben. Egy fazékból és egy serpenyőből kell kihozni a legtöbbet.
A rizottó ötlete egy piacról származik, ahol nagyon sokféle izgalmas zöldséget lehet venni, s ihletet kaptam a főzéshez, csak hogy vásárolhassak valamit.
A zöld rizottó zsenge zöldbabból, brokkoliból és cukkiniből készült el, végtelen egyszerű módon. Bár a rizzsel folyton küzdenem kellett, s töltögetni utána a leveskockás vizet, az eredmény egészen fogyasztható lett. A közös ebéd egy jó kis beszélgetéshez és ismerkedéshez vezetett, ami igazán megmelengette a szívem, pont akkor mikor kezdte megérinteni a honvágy fuvallata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése