Igazi kihívás, mikor olyan embert próbálsz édességgel meglepni, aki a mindennapok során türtőzteti magát tőle. A hugocskám már csak ilyen, ebben a dologban sem hasonlítunk egymásra.
Valamivel mégis csak fel akartam köszönteni névnapja alkalmából.
Az ő gyengéje a Cserpes joghurt, és a sajt, a kettő pedig nagyszerűen kombinálható egy sajtkrém tortában.
Két doboz natúr Cserpes sajtkrémet kevertem össze 3 tojással, 15 dkg cukorral. Az egész dinamikáját pedig a cukrozott dió, a szerecsendió és a felesnyi vodka adta meg. Tényleg kell bele a szesz :D Az egészet össze kell keverni, szép csomómentes, ijesztően híg massza lesz belőle. 150 fokon 25 perc alatt kész az eredeti (kissé unalmas) recept szerint. Én kissé hosszabb időre, alacsonyabb hőfokra tettem, mert hamar barnul a teteje. Ami a titka, hogy nagyon lassan kell kihűlnie. Simán csak bent kell felejteni a sütőben. A melegben felpuffad a cucc, és ha szép fokozatosan hűl ki, akkor szebben sűrűsödik össze. Utána be lehet tenni a hűtőbe.
Az egész poénját az adta, hogy a vadonatúj, ikeát sütőformámat előtte persze nem próbáltam ki, s mikor ki akartam belőle szedni a tortát, döbbentem rá, hogy nem lehet kinyitni, így ki kell vágni belőle. Akinek vannak ilyen úri hiábavalóságai, mint sütőpapír, az ebben az esetben nagyszerűen tudja hasznosítani.
Jessz. Emiatt is ilyen a kép.
Alig győztem kivárni, hogy az ünnepelt megtalálja a hűtőben az őt éltető üzenet mellett.
Ti sem bírjátok kivárni, ha valakinek meglepetést készítetek? Én olyan gyakran elárulom magam.
Valamivel mégis csak fel akartam köszönteni névnapja alkalmából.
Az ő gyengéje a Cserpes joghurt, és a sajt, a kettő pedig nagyszerűen kombinálható egy sajtkrém tortában.
Két doboz natúr Cserpes sajtkrémet kevertem össze 3 tojással, 15 dkg cukorral. Az egész dinamikáját pedig a cukrozott dió, a szerecsendió és a felesnyi vodka adta meg. Tényleg kell bele a szesz :D Az egészet össze kell keverni, szép csomómentes, ijesztően híg massza lesz belőle. 150 fokon 25 perc alatt kész az eredeti (kissé unalmas) recept szerint. Én kissé hosszabb időre, alacsonyabb hőfokra tettem, mert hamar barnul a teteje. Ami a titka, hogy nagyon lassan kell kihűlnie. Simán csak bent kell felejteni a sütőben. A melegben felpuffad a cucc, és ha szép fokozatosan hűl ki, akkor szebben sűrűsödik össze. Utána be lehet tenni a hűtőbe.
Az egész poénját az adta, hogy a vadonatúj, ikeát sütőformámat előtte persze nem próbáltam ki, s mikor ki akartam belőle szedni a tortát, döbbentem rá, hogy nem lehet kinyitni, így ki kell vágni belőle. Akinek vannak ilyen úri hiábavalóságai, mint sütőpapír, az ebben az esetben nagyszerűen tudja hasznosítani.
Jessz. Emiatt is ilyen a kép.
Alig győztem kivárni, hogy az ünnepelt megtalálja a hűtőben az őt éltető üzenet mellett.
Ti sem bírjátok kivárni, ha valakinek meglepetést készítetek? Én olyan gyakran elárulom magam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése